Fa un parell d’anys, la Fundació Jaume Bofill va engegar una proposta on demanaven a professionals de l’ensenyament que enregistressin vídeos breus on s’expliquessin bones pràctiques per compartir amb la comunitat educativa. Sense pensar-m’ho gaire vaig agafar la càmera i vaig fer el vídeo: “Convertir l’aprenentatge en joc”:
Al cap d’un parell d’anys es posa en contacte amb mi via twitter l’especialista en jocs i membre (entre d’altres), del comitè científic de la Fundació Jaume Bofill, Oriol Ripoll per proposar-me participar en unes jornades al voltant de la gamificació a l’educació a la mateixa Fundació Jaume Bofill. Recordo arribar el primer dia i conéixer en Natxo Maté, el meu darrer gran aliat en aquesta aventura. Ell no tenia gaire clar on estàvem i li vaig deixar anar un: “Nano, això és com estar a la champions de l’educació”. I realment, no anava mal encaminats. Jo diria que els docents catalans estem habituats a treballar amb recursos limitats, però allà jugàvem a primera divisió… Des de l’auditori del MACBA…
També vaig conéixer a en Pere Cornellà, profe del grau de Mestres de la i membre de l’ICE de la UdG a qui, curiosament em va tocar avaluar el projecte de gamificació “Conspiració Intergalàctica” en un MOOC feia uns anys i l’Ismael Peña-López, profe de la UOC i director d’innovació obert de la Fundació Jaume Bofill, a qui agraeixo molt especialment els consells aplicables a la meva presentació que devien ser totalment evidents per ell, però claus pel resultat final. Des de llavors formo part del directori “Qui és qui?”, un projecte per crear un mapa de la innovació educativa a Catalunya i al que us animo a afegir-vos. Per acabar aquesta entrada de la meva memòria auxiliar, adjunto la presentació que vaig utilitzar.