Podcast: Play in new window | Download
Subscribe: Apple Podcasts | Android | More
Darrerament estic fent formacions a altres docents. Fins i tot, he hagut de dir que no a algunes. Sembla que la cosa interessa. El passat gener vaig organitzar un taller de 3 hores d’introducció a la Ludificació i l’Aprenentatge Basat en Jocs per a 50 docents de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. La comunicació amb les responsables del Clik, el Centre per a la Innovació en Aprenentatge i el Coneixement, va ser extraordinàriament fluida i eficaç. No sempre és així. M’agradaria agrair, abans de res, la seva professionalitat.
Després de la xerrada de rigor: L’escola del segle 21 i la gamificació que podeu consultar i fins i tot escoltar en àudio just aquí sobre, on els vaig intentar establir un marc de referència i explicar la diferència entre l’Aprenentatge Basat en Jocs i la ludificació a partir d’un parell de dinàmiques de grup, vam entrar profundament en matèria via un breakout.
Era la primera vegada que dissenyava un breakout cooperatiu per a 50 persones. Vaig introduir rols, responsabilitats i algunes mecàniques per fomentar la participació i la comunicació entre els participants (teniu enllaçat un breu àudio de la presentació).
Com acostuma a passar, durant la coavaluació posterior de l’experiència, vam detectar alguns aspectes de millora, cosa que sempre agraeixo per seguir millorant. Treballar amb professionals de la docència, acostumats a observar i valorar, fa que aquesta part sempre sigui molt productiva.
Si us interessa saber alguna cosa més sobre breakouts poder consultar La Guia Definitiva per crear el teu #breakout o #escaperoom educatiu.