Fa unes setmanes, la Marta López de la facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona em va demanar poder venir a enregistrar alguna pràctica que feia a l’escola. La vaig conèixer a l’Acadèmia d’Innovadors de Google a Madrid feia uns mesos i ara em comentava que, a les seves classes, estava cansada de posar exemples de docents d’arreu i no d’aquí. Si no som nosaltres qui ens comencem a valorar, no ho farà ningú, oi? Això era un divendres i el dilluns ja estava a l’escola. Pim-pam-pum. Em va demanar que expliqués quin era l’objectiu i la metodologia de la sessió i llavors em va acompanyar a classe…
En el vídeo, explico com uso algunes eines de Google per ajudar als meus alumnes a consolidar el vocabulari i les expressions que els calen per expressar-se en anglès a l’assignatura Arts, (projecte AICLE o CLIL d’educació visual i plàstica en anglès). Fa diversos anys ja, vaig dissenyar tot una sèrie de qüestionaris autoavaluables a Google Forms que, amb l’ajuda de l’extensió Flubaroo, envia automàticament el resultat als alumnes per correu electrònic. Els resultat de la feina dels alumnes es projecta en temps real a la PDI. Això em permet veure en dècimes de segon quins alumnes estan tenint més dificultats. A més, hi afegeixo una capa de gamificació que uso des de fa molts anys per incrementar la motivació extrínsica. Al vídeo ho veureu amb més detall.
- Podeu accedir al vocabulari i els test autoavaluables que utilitzem a l’assignatura d’Arts, educació visual i plàstica… in English a primària. Lliure i gratuït.
Si trobes res de tot això interessant o millor encara, si decideixes utilitzar-ho amb els teus alumnes, et prego m’ho facis saber. M’encantaria saber la teva opinió i veure com es pot millorar. Moltes gràcies per seguir llegint la meva memòria auxiliar.