Categories
consells d'aula formació i educació

Introducció lúdica a la història de l’art amb Miguel Ángel Cajigal i 3 qüestionaris a Quizizz

Fa uns mesos vaig veure aquesta xerrada d’en Miguel Ángel Cajigal i em va semblar excel·lent per introduir algunes de les novetats que incorpora el nou currículum d’història de l’art a batxillerat.

Miguel Ángel Cajigal conegut com “El barroquista”.

Fa uns mesos vaig veure aquesta xerrada d’en Miguel Ángel Cajigal i em va semblar excel·lent per introduir algunes de les novetats que incorpora el nou currículum d’història de l’art a batxillerat. La seqüència de l’activitat va ser la següent:

  1. Durant les tres primeres sessions vam veure un terç del vídeo a cada sessió (uns 40 minuts), mentre l’alumnat prenia apunts.
  2. Durant els darrers 15 minuts de sessió i usant els apunts que cadascú havia fet, l’alumnat formulava a l’atzar, una pregunta a un altre company que havia d’intentar contestar.
  3. Durant la quarta i cinquena sessió l’alumnat va completar els 3 qüestionaris de Quizizz, una plataforma que permet ludificar l’aprenentatge. Recomano especialment la modalitat “Mastery Peak” que reforça aquelles preguntes fallides.
  4. A la sisena i darrera sessió l’alumnat, de manera individual i amb l’ajuda dels apunts, redacta un text en el qual contesta a 10 preguntes que ell o ella mateixa hagi escollit durant les cinc primeres sessions. Aquesta tasca de síntesi final es va plantejant des de les primeres sessions.

Miguel Ángel Cajigal és historiador de l’art, comissari d’exposicions i divulgador cultural. Sota el nom de ‘El Barroquista’, s’ha dedicat a la divulgació artística a través de plataformes com Twitter, Instagram o YouTube. És membre del Consell Internacional de Monuments i Llocs (ICOMOS) i del Consell Internacional de Museus (ICOM). El 2021 va publicar el seu primer llibre de divulgació, titulat ‘Una altra història de l’art: no passa res si no t’agraden Las Meninas’.

Articles Relacionats:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.